Huiswijnen & Arrangementwijnen

Hèt adres voor HUISWIJNEN & ARRANGEMENTSWIJNEN

Prosecco Tallero

Art. 03128700 / 0,75 literVinificatie

Gemaakt volgens de charmat methode. De wijn krijgt zijn ‘mousse’ door een tweede gisting op afgesloten roestvrij stalen tanks.


Wijnomschrijving

Aantrekkelijk bleekgeel van kleur met een groene rand. In de geur bloemig en open. In de smaak appel, peer, acacia en honing. Heel aromatisch met een mooie lengte. ‘Frizzante’ heeft een wat zachtere en fijnere ‘mousse’ dan spumante.


Achtergrond informatie

De populariteit van Prosecco is de laatste jaren enorm toegenomen. Er werden in 2012 200 miljoen flessen geproduceerd, daarbij is de DOCG nog niet eens meegeteld. Naar verwachting loopt de productie nog veel verder op. De populariteit van Prosecco valt makkelijk te verklaren. Het gros van de wijnen is eenvoudig weg heel smakelijk en door de bubbels ook nog eens heel feestelijk. Daarbovenop heeft Prosecco ‘frizzante’ nog een voordeel in ons prijsbewuste land. Op mousserende wijnen rust in Nederland namelijk een extra belasting als er meer dan 3 bar druk onder de kurk zit. Dat is bij ‘frizzante’ niet het geval. De prijs kwaliteit van deze wijnen is dan ook bijna onovertroffen.


Wijn/Spijs

Heerlijk als aperitief, maar ook prima bij gerechten op basis van vis.


Serveertemperatuur

Afsluiting

Kurk

Bewaarpotentieel

Op dronk – nog 1 jaar laten liggen

Over de producent:

De Gruppo Coltiva werd in 1975 opgericht door een aantal wijnbouwbedrijven in Italië, omdat men zich realiseerde dat men samen de markt beter kon bewerken dan ieder voor zich. Niet alleen op marketinggebied, maar ook op productie en logistiek werken de aangesloten wijnbedrijven samen. Tegenwoordig bestaat de Gruppo Coltiva uit meer dan 1.000 leden en beschikt men over meer dan 11.000 hectare wijngaard in een groot aantal verschillende Italiaanse wijngebieden.


Prijzen: 

Bestellingen  gaan vanaf 120 flessen (mag gesorteerd).

We  geven  de volgende staffelkorting:

360 flessen of meer                                                     Prijs per fles € 5.32

240 flessen of meer                                                     Prijs per fles € 5.73

120 flessen of meer                                                     Prijs per fles € 6.10

Bij minder dan 360 flessen geldt :

verzendkosten € 28,50

(Zeeland en  Eilanden in overleg)